Nieuwsbericht

Derde Leids seizoen Terry Sas

26 juli 2011

Terry Sas speelt ook komend seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 25-jarige schutter kwam ook de afgelopen twee seizoenen al uit voor de kampioen van Nederland en plakt daar nu een derde jaar aan vast.

Zowel Sas als de club hopen dat hij nu een seizoen kan draaien zonder fysiek ongemak. Dat was in die twee eerste jaren niet het geval. In totaal miste hij 27 van de 72 reguliere wedstrijden. Afgelopen seizoen keek hij twaalf duels toe door een voetblessure en later door een hersenschudding, die hij opliep tijdens een training in Turkije ter voorbereiding op de Europa-Cupwedstrijd tegen Pinar Karsiyaka.

In de playoffs, die leidden tot de titel, speelde Terry Sas echter alle dertien wedstrijden en bewees zijn waarde voor de ploeg dubbel en dwars. Hij is een specialist voor de driepunter en knalde er op cruciale momenten een paar in.

Daarmee werd het belang van Terry Sas, die eerder voor Amsterdam, Almere en Den Helder speelde, als roleplayer duidelijk aangetoond. Voor een coach is het natuurlijk heerlijk als je driepunters nodig hebt en je kunt een specialist binnen de lijnen brengen. Toon van Helfteren kan dat met Terry Sas.

Met Terry Sas aan boord beschikt Van Helfteren nu over zeven contractspelers. De verbintenissen met Arvin Slagter, Worthy de Jong en Patrick Hilliman liepen nog door, Seamus Boxley en Thomas Jackson verlengden hun contract en als nieuwkomer werd Jevohn Shepherd binnengehaald. Gezocht wordt nu nog naar een ‘big body' voor onder de borden, waarna de ploeg vermoedelijk zal worden aangevuld met spelers uit eigen gelederen.