Nieuwsbericht

Seamus Boxley: nog een jaar

24 juli 2011

Aanvoerder Seamus Boxley zal ook het komend seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden spelen. Daarmee heeft de club zijn zogenoemde franchisespeler terug en dat is uitermate belangrijk voor de stabiliteit van de ploeg.

Seamus Boxley, afkomstig uit Seattle en eerder spelend voor Nijmegen en Giessen in Duitsland, was de afgelopen drie seizoenen de spil van het team. Zijn ervaring bracht hij over op jonge spelers. Daarnaast was zijn eigen inbreng cruciaal. Boxley is altijd goed voor rond de vijftien punten en een ruime handvol rebounds.

Maar het is vooral zijn instelling, die een voorbeeld is voor elke andere speler. Eind 2010 sukkelde hij met een fikse knieblessure en besloot vervolgens zijn kerstvakantie op te offeren. Hij ging niet naar huis, maar bleef in Nederland werken aan zijn herstel.

Begin februari kon hij weer spelen. Tegen De Friesland Aris maakte hij zijn eerste minuten en maakte hij ook weer zijn punten. Zes slechts, maar dat bleek later de enige wedstrijd van het seizoen te zijn, waarin hij de tien niet haalde.

Gemiddeld kwam Seamus Boxley (28 jaar, 2.01 meter) tot 15.5 punten (in de playoffs 16.2), anderhalf puntje minder dan in het seizoen 2009-2010, maar twee meer dan in zijn debuutseizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden.

In de nabeschouwing op het seizoen zei coach Toon van Helfteren er begrip voor de hebben als Boxley zijn klasse en de nationale titel zou gaan verzilveren bij een grotere club. Er kwamen aanbiedingen, maar desondanks koos hij voor een langer verblijf in Leiden.