Nieuwsbericht

Beker: weg naar finale zonder cols

22 juli 2011

NIEUWEGEIN, 22 juli - De weg naaer Almere voor de Final Four en zelfs de finale van het bekertoernooi lijkt voor Zorg en Zekerheid Leiden op een ritje in de Tour de France zonder cols.

Tot het eindtoernooi van het NBB-bekertoernooi in Almere komt de landskampioen slechts ploegen tegen uit lagere divisies en dat zou dus geen probleem mogen zijn. In de eerste ronde met de eredivisieploegen (ronde vier, te spelen voor 1 januari 2012) komt de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden uit het kwartet Orca's Urk, Almonte Eindhoven, Red Giants Meppel en Hoppers Hoorn. In de kwartfinale wordt daarna een dubbel gespeeld tegen eveneens een ploeg uit maximaal de promotiedivisie. Die tegenstander komt uit een groep van zestien ploegen.

Als Leiden ook die ronde zonder kleerscheuren doorkomt staat de ploeg bij de laatste vier in het eindtoernooi. Daarin is de tegenstander normaal gesproken Rotterdam of Landstede, zodat eigenlijk de finale binnen handbereik ligt. Alle andere ploegen, waarvan wordt verwacht dat ze de dienst gaan uitmaken in het nieuwe seizoen van de Dutch Basketball League, zitten aan de andere kant van het schema.

Ook het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden neemt deel aan het bekertoernooi. In de eerste ronde speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Jugglers in Enschede.