Nieuwsbericht

Canadese international als small forward

21 juli 2011

Landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden heeft een eerste, nieuwe, buitenlandse speler gecontracteerd. De Canadese international Jevohn Shepherd zal in de ploeg van Toon van Helfteren op de 3-positie (small forward) gaan spelen.

De 25-jarige, in Toronto geboren, Jevohn Shepherd (1.96) komt over van Deutsche Bank SKY, een ploeg in de Duitse Bundesliga. Hij speelde daar de laatste maanden van het seizoen 2010-2011. Daarvoor kwam hij uit in de zogenoemde Pro-A, de tweede Bundesliga, voor Giro-Live Ballers Osnabrück.

In 2010 speelde hij ook in de nationale ploeg van Canada tijdens het wereldkampioenschap in Turkije. In vijf wedstrijden maakte hij toen gemiddeld 9.4 punten. Bij Osnabrück lag dat op 20.2 punten en pakte hij per wedstrijd 6.1 rebounds. In Frankfurt was hij bankspeler en speelde gemiddeld slechts tien minuten. Per wedstrijd maakte hij in die periode 4.7 punten.

Jevohn Shepherd heeft er nu één seizoen opzitten in Europa. Hij begon zijn profloopbaan bij het Canadese Halifax Rainmen in de PBL, een profliga in de VS en Canada. Hij genoot zijn (basketball)opleiding bij het fameuze Michigan.

 

Geen voor een filmpje met hoogtepunten naar: http://www.viddler.com/explore/jsheps/videos/1/