Nieuwsbericht

Richard den Os richt zich op jeugd

12 juli 2011

Na vijf jaar te hebben gefungeerd als assistent-coach van het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden en als hoofdcoach van het opleidingsteam in de promotiedivisie, keert Richard den Os niet meer terug op de bank bij de hoofdmacht en het ‘tweede'.

De 45-jarige Voorschotenaar wordt trainer-coach van zowel het onder 20 als het onder 16-team van Zorg en Zekerheid Leiden, twee ploegen, die eveneens in de landelijke eredivisie spelen.

Het opleiden van jonge, talentvolle spelers zit Richard den Os in het bloed. Vandaar dat hij zich naast de specifieke taken als trainer-coach van deze twee teams, ook gaat bezighouden met het project Pleintjesbasketball, dat de club nu al een paar jaar organiseert. Ook het geven en organiseren van clinics maakt onderdeel uit van zijn portefeuille. Bovendien gaat hij werken aan het opzetten van een competitie voor scholen in Leiden en omgeving.

Allemaal taken die zeer belangrijk zijn binnen de organisatie van Zorg en Zekerheid Leiden. Tenslotte kun je talenten niet vroeg genoeg ontdekken en als er één man is, die daar een goede neus voor heeft, is het Richard den Os wel.