Nieuwsbericht

TJ terug voor nieuw seizoen

11 juli 2011

Thomas Jackson keert terug voor een tweede seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden. Coach Toon van Helfteren ziet in de kleine (1.75) Amerikaan de ideale floorleader voor de ploeg van 2011-2012, die de nationale titel zal gaan verdedigen.

Thomas Jackson (TJ voor intimi) kwam vorig seizoen naar Leiden vanuit de Duitse competitie. Daar was hij met Bayreuth kampioen geworden van de tweede Bundesliga en gepromoveerd. Hij nam bij Zorg en Zekerheid de plaats over van Danny Gibson, die zijn loopbaan voortzette bij... Bayreuth.

Natuurlijk werd aanvankelijk de vergelijking gemaakt met Gibson, die topscorer en MVP van de eredivisie werd. Omdat Jackson een andere type speler is, veel meer in dienst speelt van de ploeg, waren er in de eerste maanden van het seizoen soms wel wat twijfels. Ook bij Toon van Helfteren.

Maar Thomas Jackson, die gemiddeld ruim 30 minuten speelde (in de playoffs zelfs 32), ontwikkelde zich steeds meer als een betrouwbare speler, die anderen beter liet spelen en zijn ploeg prima leidde. Hij is sterk aan de bal en leed over de hele competitie zeer weinig balverlies. 1.5 keer gemiddeld per wedstrijd slechts en in de playoffs 1.6 per duel. Dat is voor een startende spelverdeler erg weinig.

Met Thomas Jackson beschikt Zorg en Zekerheid Leiden nu over vier contractspelers. Naast TJ staat Arvin Slagter, Worthy de Jong en Patrick Hilliman vast voor het team van 2011-2012.

Monta McGhee (Leuven) en Ross Bekkering (Nijmegen) keren in elk geval niet terug. Dat geldt ook voor Terence Robinson, van wiens diensten Leiden geen gebruik meer zal maken. Met Terry Sas en Seamus Boxley wordt op dit moment nog onderhandeld.