Nieuwsbericht

Zorg en Zekerheid Leiden in EuroChallenge

16 juni 2011

Landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden Basketball schrijft zich voor het komende seizoen net als vorig seizoen in voor het Europese EuroChallenge toernooi. Dit besloot het bestuur van de club na afweging van de mogelijkheden die Leiden heeft na het behalen van de landstitel.


Zorg en Zekerheid Leiden zou als kampioen recht hebben zich in te schrijven voor kwalificatiewedstrijden voor plaatsing in de EuroLeague, de basketbal 'Champions League'. Omdat daarvoor een hal nodig is waar minimaal 5000 mensen in kunnen, besloot Leiden dit over te laten aan GasTerra Flames Groningen. Die club zal zich naar alle waarschijnlijkheid inschrijven voor deelname aan het kwalificatietoernooi.

Gezien het feit dat Leiden zich niet direct in kan schrijven voor de EuroCup, het 'tweede' toernooi van Europa, kwam het automatisch uit bij de EuroChallenge.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Leiden, omdat het kampioen is geworden, in dit toernooi direct doorstromen in de poulefase, waarmee het verzekerd is van zes Europese wedstrijden. ,,Daar zouden wij erg tevreden mee zijn. We kunnen die wedstrijden ook allemaal in Leiden spelen en dat is op zich al een pré natuurlijk”, licht voorzitter Marcel Verburg toe.

Welk Europees toernooi Leiden uiteindelijk zal spelen maakt de clubleiding niet primair uit. ,,Het zijn allemaal mooie wedstrijden in Europees verband, het enige wat we ons wel tot doel hebben gesteld is in een poulefase te belanden het komende seizoen. Of dat direct het geval is als landskampioen, dat horen we later definitief”, aldus Verburg.

De eerste ronde in de eventuele kwalificatie van de EuroChallenge staat voor begin oktober op de kalender.