Nieuwsbericht

FEBulous U14 in Leiden voor BS Weert

5 juni 2011

Een aantal van de jongens had drie dagen clubkamp achter de rug en iedereen, die dat weleens heeft meegemaakt, weet wat dat kan doen met je lichaam... In de halve finale van het FEBuloustoernooi under 14 in de Vijf Meihal, liep dan ook de laatste lucht uit de benen...

Dat was jammer want de ploeg had het in de voorronde uitstekend gedaan en leek op weg om Zorg en Zekerheid - na de winst in het FEBulous U12 zaterdag - nog een hoofdprijs te gaan bezorgen. En het had nog gekund ook, maar behalve lichamelijke vermoeidheid, waren de koppies kennelijk ook niet meer honderd procent fris. Leiden stond een puntje voor met nog iets meer dan twee minuten (lopende tijd) te gaan. Er was geen 24-secondenregel of zoiets en dus had de wedstrijd uitgespeeld kunnen worden en had tegenstander Magixx Nijmegen fouten moeten gaan maken.

 

Maar de drang om te willen scoren was kennelijk te groot en na een onnodige aanvallende fout kreeg Magixx de bal en scoorde aan de andere kant de winnende punten. Later, in de wedstrijd om de derde plaats, was de fut eruit en kwam daar natuurlijk ook de teleurstelling bij. Het gevolg was dat EiffelTowers Den Bosch - ongeslagen in de andere groep overigens - met 28-20 won.

 

In het vierde kwart van de finale liep iedereen op zijn tandvlees. Het werd dan ook slechts 2-0 voor BS Weert, maar de Limburgers hadden al een voorsprong op Magixx Nijmegen en wonnen het FEBulous U14-toernooi: 26-18. In die finale was Weert, met Bart Schild als belangrijkste scorer en Menno Dijkstra als boomlange sta-in-de-weg, te sterk voor Magixx. Het ging even gelijk op, maar toen Weert een gaatje sloeg van zes punten was de wedstrijd in feite gespeeld: 26-18.

 

Tijdens de prijsuitreiking ontbrak Amsterdam als enig team. Kennelijk was er haast om de - op de thuisploeg na - kortste afstand zo snel mogelijk te overbruggen en daarom vertrok de ploeg direct na zijn laatste wedstrijd. Gelukkig kan het ook anders, zoals GasTerra Groningen, Landstede Zwolle en EiffelTowers Den Bosch bewezen. Ook zij waren al  uitgespeeld, maar bleven wél voor de prijsuitreiking. Dat was wel zo netjes in de richting van de organisatie, die dat dan ook zeer op prijs stelde.

 

Eindstand: 1. BS Weert, 2. Magixx, 3. EiffelTowers, 4. ZZ Leiden 1, 5. Landstede, 6. Rotterdam, 7. Amsterdam, 8. GasTerra, 9. WCAA Giants en 10. ZZ Leiden 2 (invaller voor Aris).
MVP: Freek Vos (GasTerra). Driepunters: Bryan Donopawiro (Landstede) met 9 treffers. Vrije worpen: Daan Peters (Magixx) met 15 treffers.