Nieuwsbericht

U12 wint FEBulous-toernooi

5 juni 2011

ROTTERDAM, 4 juni - Het U12-team van BS Leiden heeft, onder de naam van Zorg en Zekerheid Leiden, in Rotterdam het traditionele FEBulous-toernooi gewonnen. De ploeg van Richard Kruidhof won in de Alexanderhal al zijn wedstrijden.

Het begon wat moeizaam tegen thuisploeg Rotterdam, maar wellicht was het clubkamp de oorzaak. Een aantal spelers was daarbij geweest en had dan wel acht uur slaap achter de rug, maar wel verdeeeld over twee nachten... Toch was het team wakker genoeg om te winnen: 15-14.

 

Tegen WCAA Giants ging het een stuk beter (23-11) en tegen GasTerra waren dit keer geen drie verlengingen nodig: 28-19. Dat betekende de eerste plaats in de poule en het zwakke EiffelTowers als tegenstander in de kruisfinales. De Bossche ploeg werd overlopen met 38-4.

 

In de halve finale volgde een zware wedstrrijd tegen Amsterdam, mogelijk de tegenstander later deze maand in de strijd om de nationale titel. De ploegen gaven elkaar weinig toe, maar Leiden was aan het eind net even sterker: 22-21.

 

In feite had dit de finale kunnen zijn, want in de eindstrijd had Zorg en Zekerheid Leiden geen moeite met Magixx Nijmegen: 31-9.