Nieuwsbericht

Toon nog twee jaar in Leiden

29 mei 2011

LEIDEN - Misschien wel het belangrijkste nieuws van de 'afterparty' werd met de zoveelste ovatie beloond. Toon van Helfteren is ook de komende twee seizoen de coach van Zorg en Zekerheid Leiden.

Het nieuws zoemde al een tijdje rond, maar voorzitter Marcel Verburg wachtte bewust tot het einde van het seizoen. Tot het mooiste moment dat maar denkbaar was.

 

Maandenlang gingen er geruchten dat Van Helfteren zou overstappen naar GasTerra Flames in Groningen. Zelf nadat voorzitter Rob Schuur van de nu onttroonde titelhouder op een persconferentie had gemeld dat Van Helfteren NIET de opvolger zou worden van Marco van den Berg, werd het nog bij herhaling gemeld op fora en gastenboeken.

 

Nu worden die internetfenomenen voor negentig procent volgeschreven door mensen, die klokken horen luiden, zonder te weten waar de klepels hangen, maar toch... Van Helfteren amuseerde zich overigenswel met die geruchten.

 

'Binnen de Leidse organisatie was het al een tijdje bekend en we hadden het eerder naar buiten kunnen brengen. Maar de verhalen kwamen natuurlijk niet slecht uit in de strijd met Groningen. Ik begrijp dat er zelfs zaterdag in Groningen nog verhalen de rondte deden...'Ik kan nu wel zeggen dat Groningen mij in oktober vorig jaar al heeft benaderd om komend seizoen daar te gaan coachen. Maar na een gesprek haakten ze af', aldus Toon van Helfteren tegen het einde van de ontvangst in het Leidse stadhuis.

 

Daarvoor was de ploeg op het Stadhuisplein uitbundig gehuldigd door meer dan duizend fans, die al in opperbeste stemming waren, toen de bus met het team en begeleiding onder politie-escorte met sirenes het ritje maakte van de Vijf Meihal naar het hart van de stad.

 

Op het bordes werd Zorg en Zekerheid Leiden toegesproken door onder anderen loco-burgemeester en wethouder van sport Frank de Wit, clubvoorzitter Marcel Verburg en Ton van Houten, bestuursvoorzitter van Zorg en Zekerheid.

 

De massa beneden hoorde het allemaal keurig aan, maar het ging natuurlijk om het feest op de muziek van huis-dj Ruud Haamke. En ze wilden de spelers zien en natuurlijk de beker. Omdat het tenslotte ook hun feest was, gingen de spelers nog een keer naar hun fans toe en slingerden zich tot besluit van het buitengedeelte in polonaise door de mensenmassa.