Nieuwsbericht

Game 4: wie het weet mag het zeggen

7 mei 2011

LEIDEN-NIJMEGEN – Gaan de supportersbus en een flink aantal eigen auto’s zondag achter in de middag toeterend terug richting Sleutelstad, of zien we elkaar dinsdagavond allemaal weer voor de ‘do-or-die’-wedstrijd in de Vijf Meihal?

Wie het weet mag het zeggen na de eerste drie wedstrijden in de halve finaleserie tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Magixx playing for KidsRights. Die verliepen bepaald niet volgens de algemene verwachtingen. Eigenlijk was de doorsnee mening dat Zorg en Zekerheid Leiden zou gaan winnen met 3-1 of zelfs 3-0. Magixx PFK is echter een veel taaiere tegenstander gebleken, dan mocht worden verwacht op basis van de uitslagen in het reguliere seizoen.

 

Het is eens te meer een bewijs dat de play-offs een ‘heel nieuw seizoen’ vormen en dat resultaten in het verleden behaald geen garantie bieden voor de toekomst. Het is te hopen dat Leiden de sleutel, die donderdag bij de opening van de tribune door Burgemeester Lenferink NIET overhandigd kon worden, nu heeft gevonden.

 

Dat betekent vooral het ‘normaal’ overleven van het derde kwart, waarin het tot nu toe steeds mis ging: van 33-33 naar54-60 en van 18 en 9 punten voor naar een achterstand. Belangrijk ook is het elimineren van Zaire Taylor, die tot nu toe Thomas Jackson redelijk buitenspel zette. De andere Amerikanen in de ploeg van Michael Schuurs heeft Leiden inmiddels aardig onder controle, maar het zou zó maar kunnen dat áls Taylor kan worden aangepakt, er een ander opstaat. Laing bijvoorbeeld of toch weer één van de grote mannen McDermott of Humphrey.

 

Eén ding lijkt zeker: het wordt weer een middagje voor mensen met stalen zenuwen in De Horstacker. Zorg en Zekerheid heeft daarbij wel één voordeel: de ploeg mág winnen en Magixx móét winnen...

 

De wedstrijd is vanmiddag, zoals gebruikelijk, te volgen via Unity FM, de regionale zender die weet hoe het hoort. Unity is te ontvangen via de ether 105.7, 106.1 en 107.7 en via de kabel. Ook kunt u luisteren naar de livestream via www.unityfm.nl