Nieuwsbericht

Ploeg is op een missie

5 mei 2011

LEIDEN - Aan de vooravond van de tweede wedstrijd tegen Magixx playing for KidsRights werd er natuurlijk driftig gespeculeerd over de gevolgen van een nederlaag in eigen huis in de openingswedstrijd.

Natuurlijk deed het pijn, maar de optimisten hielden zich vast aan de uitslagen in de halve finales van de NBA. Bij de grote jongens gingen Chicago Bulls, LA Lakers en Oklahoma Thunder ook thuis gestrekt in de openingswedstrijd van de halve finales.

 

Nu mag je de NBA natuurlijk niet vergelijken met de Dutch Basketball League, maar in beide gevallen moest een favoriete ploeg iets goedmaken. De Lakers deden dat al eerder in de openingsserie tegen New Orleans en waarom zou Zorg en Zekerheid Leiden dat dan niet kunnen?

 

Wel, het lukte. De intensiteit ebde weliswaar in het derde kwart weg, maar keerde op tijd terug voor een spectaculaire slotfase, waarin in de laatste minuut en een beetje (1:18 om precies te zijn) negentien vrije worpen werden genomen.

 

En de optimisten weten het zeker. Net als de ploeg. Magixx playing for KidsRights gaat geen tweede keer in Leiden winnen. Dat is voor Zorg en Zekerheid keiharde noodzaak, want anders zou het zondag in Nijmegen wel eens heel moeilijk kunnen worden.

 

Belangrijk is dat de concentratie er nu de hele wedstrijd is. Dinsdag in Nijmegen was die in de eerste helft perfect, maar was er na de rust een terugval, waardoor het noodzakelijk was in het vierde kwart te bikkelen. Nu kun je dat aan onze mannen wel overlaten. In dat vierde kwart keerde de gedrevenheid van de eerste helft terug en werd duidelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden op een missie is.

 

Die missie eindigt pas bij de vierde overwinning in de finaleserie!

 

De wedstrijd is vanavond, zoals gebruikelijk te volgen via Unity FM, de regionale zender die weet hoe het hoort. Unity is te ontvangen via de ether 105.7, 106.1 en 107.7 en via de kabel. Ook kunt u luisteren naar de livestream via www.unityfm.nl