Nieuwsbericht

Tweede team redt het niet

3 mei 2011

BARENDRECHT - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden is er niet in geslaagd om de finale van de play-offs van de promotiedivisie te bereiken. Na de nederlaag in eigen huis van vorige week (68-73) moest de ploeg van Richard den Os ook in de tweede wedstrijd zijn meerdere erkennen in Binnenland. In Barendrecht werd het 74-67 voor de nummer 1 van de competitie.

In het eerste kwart lkiep het totaal niet bij Leiden en na tien minuten was er dan ook al een behoorlijk gat met Binnenland: 26-11. Goed verdedigen bleek het antwoord voor de problemen te zijn en dat gebeurde in het tweede kwart. Zo goed zelfs, dat Zorg en Zekerheid Leiden met een voorsprong de rust in ging: 33-34.

 

In de tweede helft werd het zelfs 39-44, waarmee het verschil uit de eerste wedstrijd was weggewerkt. Het verschil werd echter niet groter. Leiden bleef tot vijf minuten van het einde in de wedstrijd (61-60, maar moest toen gaan forceren om de vijf, liefst zes punten verschil op het scorebord te krijgen. Dat lukte niet. De noodzakelijke fouten werden wel gemakt, maar Binnenland schoot zuiver vanaf de vrije worplijn, won met  74-67 en mag zich komende zaterdag in Almere melden voor de finale tegen Hoppers.