Nieuwsbericht

Basketball in de Wijk groot succes

28 april 2011

LEIDEN - Het eindtoernooi van het project Basketball in de Wijk van Zorg en Zekerheid Leiden is een groot succes geworden. Meer dan honderd kinderen

meldden zich op het pleintje in Leiden Zuid-West.

 

FOTOREPORTAGE

Het hele seizoen lang waren er trainingen op diverse pleintjes in de stad en dat leidde uiteindelijk tot toernooien in twee leeftijdscategorieën, 7 tot enmet 9 en 10 tot en met 12 jaar. Er werd gespeeld in drie poules op twee velden. Daarnaast was er van alles te doen.

 

De vader van één van de pleintjescoaches, die het hele jaar de jeugd had begeleid als onderdeel van hun stage, sponsorde een groot luchtkussen, Zorg en Zekerheid stelde zich

garant voor een aantal basketballen en andere cadeaus, terwijl AH XL de drankjes voor zijn rekening nam. De muziek werd verzorgd door een DJ van Supersound, ook altijd verantwoordelijk voor het geluid en de beelden in de Vijf Meihal bij de wedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden. Basketball in de Wijk 2011 werd mede mogelijk gemaakt door de woningcorporaties Portaal en Ons Doel, de Gemeente Leiden en TOS (Thuis op Straat).


De leiding van het eindtoernooi was in handen van Niels Meijer, oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden. Hij kreeg daarbij steun van de spelers Seamus Boxley, Monta McGhee en Ross Bekkering. Het trio deed alle oefeningen één keer voor, waarna de kinderen het moesten nadoen. Die waren ook geïnteresseerd in de handtekeningen van de spelers op een speciale kaart, waarop ook de rest kan worden verzameld.


De winnaars van de toernooien kregen daartoe al snel de gelegenheid, want zij wonnen twee kaartjes voor se eerste wedstrijd van Leiden tegen Nijmegen,nadat ze zich op het pleintje van drie tot zes uur van hun beste kant hadden laten zien.

 

De winnaars van Basketball in de Wijk 2011 zijn:
Categorie 7 t/m 9, Team '3 Girls':
Isabel Dingjan, Elise Lasschuit, Julia Lasschuit, Tim Hoogeboom en Claudia Edes.
Categorie 10 t/m 12, Team 'Lakers': Zakariya Issa, Yusuf Demirbag, Meliksah Demirbag, Nabil Ezzine en Mischa Kikkert.        
'In or Out'-schotspel: Mohamed Baztout.