Nieuwsbericht

Oefenwedstrijd voor tweede team

24 april 2011

LEIDEN - De realiteit leerde dat de slotwedstrijd van de reguliere competitie voor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden tegen Aarnoudse Binnenland niet meer was dan een oefenwedstrijd. In de play-offs komen beide teams elkaar wéér tegen.

Dat zat er eigenlijk tevoren wel in. Om nog als derde te kunnen afsluiten en daarmee koploper Binnenland te ontlopen in de halve finales, moest Zorg en Zekerheid 2 niet alleen zelf winnen, maar moest ook Red Giants de thuiswedstrijd tegen Punch verliezen.

 

Het een en het ander gebeurde niet. Leiden, voor de laatste keer zonder de geschorste driepuntsschutter Bart Constandse, verloor met 63-67 van Binnenland en in Meppel had Punch niets in te brengen tegen Red Giants: 82-54.

 

Maar de uitslag van de wedstrijd in de Vijf Meihal - op de eredeivisievloer, die een dag eerder al was uitgerold - geeft wel aan, dat Leiden niet zo veel onder doet voor de koploper uit Barendrecht, die in de hele competitie zes wedstrijden meer won dan de ploeg van Richard den Os.

 

De coach kon tevreden zijn over vooral het optreden van Bern Persoon, die 24 punten liet aantekenen, zijn tweepunters bijna perfect (9 op 10) afwerkte en er zelfs laconiek een driepunter inpeerde. Wouter Breel liet met 14 rebounds zien dat het voortdurend meetrainen met het eerste team vruchten kan afwerpen.

 

De wedstrijd ging vrij lang gelijk op, heowel Binnenland meestentijds een kleine voorsprong had. Leiden kreeg kansen om die over te nemen, deed dat af en toe, maar leverde vervolgens weer snel in. Zoals gezegd: heel belangrijk was de 63-67 niet, hooguit als studiemateriaal.