Nieuwsbericht

Toon van Helfteren opnieuw Coach van het Jaar

21 april 2011

Toon van Helfteren is, evenals vorig jaar, uitgeroepen tot Coach van het Jaar. In de officiële verkiezing van de FEB kreeg de coach van Zorg en Zekerheid Leiden de meeste stemmen vóór Marco van den Berg (GasTerra Flames) en Hakim Salem (ABC Amsterdam).
 

Er waren bij de verkiezing meer prijzen voor Zorg en Zekerheid Leiden. Worthy de Jong werd uitgeroepen tot Most Improved Player van het Jaar. In de ogen van dd 40-koppige jury heeft hij in 2010-2011 de meeste vooruitgang geboekt ten opzicht van het seizoen ervoor.


Voor Seamus Boxley is er een plek in de All*Star Five. De power forward heeft daarin gezelschap van Frank Turner (EiffelTowers) als point guard, Julien 'Skip' Mills van dezeklfde ploeg als shooting guard, en de GasTerra Flames-spelers Jason Dourisseau (small forward) en Matt Haryasz (center).
 

Jason Dourisseasu werd uitgeroepen tot Most Valuable Player. Die titel bij de speler tot en met 23 jaar is voor Jessey Voorn van ABC Amsterdam, terwijl diens ploeggenoot Craig Osaikhwuwuomwam werd gekozen als Rookie van het Jaar.
 

Nico Zwiep was in de ogen van de jury de beste scheidsrechter van het seizoen en de prijs voor de MVP op basis van de statistieken is voor Julien 'Skip' Mills van EiffelTowers.