Nieuwsbericht

Tweede team in play-offs

16 april 2011

HOOFDDORP - Mooi was het niet en misschien niet eens verdiend ook, maar het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich door een 62-65 overwinning in en op Hoofddorp geplaatst voor de Final Four.

De laatste wedstrijd, volgende week thuis tegen koploper Binnenland, is dus niet meer van belang. Het team heeft nog wel uitzicht op de derde plaats maar dan moet het wel winnen van de koploper en nummer 3 Red Giants moet dan nog een keer verliezen.
 
De eerste periode was van beide kanten rommelig, niet goed en ging gelijk op. Aan het eind van het eerste kwart stond het 13-13. De tweede periode ging Zorg en Zekerheid Leiden iets beter spelen en nam het via scores van Kevin Tjin A Koeng en Rogillio Sewrattan een 24-34 voorsprong. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 29-37 voorsprong voor de Leidenaars. Zonder echt goed te spelen acht punten voor en eigenlijk kon het alleen maar beter. Prima vooruitzicht dus voor de tweede helft.


Maar het begin was al niet goed. Hoofddorp vocht zich knap terug in de wedstrijd en stond na drie minuten op één punt: 36-37. Vanaf dat moment leek het erop dat Leiden alleen maar meer en meer tegen zichzelf ging spelen. Het team bleef echter wel hard werken en Hoofddorp, waar oud-Leiden speler Esat Figengul inmiddels geblesseerd naar de kant was gegaan, kon ook niet echt doordrukken. Aan het eind van de derde periode stonden de bezoekers dan ook nog net aan de goede kant van de score, 46-48.


In het laatste kwart kwamen beiden teams moeilijk tot scoren en met nog vijf minuten te gaan stond ZZ nog steeds voor, 49-52. Een minuut later kwam de thuisploeg echter voor het eerste in de tweede helft op kop, 53-52. Een driepunter van Kevin Tjin A Koeng zorgde nog even voor de 53-55, maar daarna leek Hoofddorp de wedstrijd te beslissen. Met nog 29 seconden op de klok nam het een 62-57 voorsprong. ZZ had een snelle score nodig en met nog 24 seconden werd er een fout gemaakt op Rogillio Sewrattan. De eerste vrije worp ging raak, de tweedee mis maar de rebound was voor Wouter Breel. De bal ging naar Sewrattan die er met nog 17 tellen op de klok een driepunter ingooide, 62-61.


ZZ maakte gelijk slim een fout om Hoofddorp aan de vrije worplijn te zetten. Beiden vrije worpen gingen mis en de rebound was voor Leiden dat nu nog één aanval had om de Final Four alsnog binnen te halen. Uiteindelijk ging Sewrattan naar de basket. Op de drive werd een fout gemaakt, die niet werd gefloten en vervolgens werd hij geblokt door Hoofddorp speler de Vries. De scheidsrechter besloot echter hier wél een fout voor te geven met nog drie seconden op de klok. Vervolgens kreeg de coach van Hoofddorp een technische fout en kreeg Leiden vier vrije worpen en zijkant. Sewrattan bleef heel koel en benutte alle vrije worpen. In de laatste drie seconden kon de thuisploeg niets meer doen en won ZZ met 62-65. Al met al een heel gelukkige overwinning, maar wel heel lekker omdat het team nu rustig naar de wedstrijden om het kampioenschap kan toewerken.
 

Komende zaterdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden 2 om 15 uur de laatste wedstrijd thuis tegen koploper Binnenland, waar oud ZZ-speler Joey Schelvis speelt. Zoals de stand nu is ontmoeten beide teams elkaar ook in de halve finale in een uit- en thuiswedstrijd. Alleen winst van Leiden en verlies van nummer 3 Red Giants zou nog betekenen dan ZZ alsnog derde wordt en dat Hoppers dan de tegenstander zou zijn in de halve finale.
 

Scores: Rogillio Sewrattan 22, Dave Conrad 11, Kevin Tjin A Koeng 10, Wouter Breel 8, Jard Schuit 5, Youri van der Linden 4, Jerome Hoste 3, Wesley Groen 2, Bern Persoon 0 en Raoul Swagerman 0