Nieuwsbericht

U16 verliest ook laatste wedstrijd

15 april 2011

UTRECHT - Ter afsluiting van de competitie reisde het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden naar Utrecht voor een midweekse uitwedstrijd tegen UBALL. Geheel volgens het spelbeeld van de afgelopen wedstrijden ging ook deze wedstrijd verloren. Eindstand 72–57.
 

Zorg en Zekerheid Leiden begon nog wel zo goed aan de wedstrijd. Met geconcentreerd en gedegen spel nam het team in het eerste kwart een voorsprong. Voorzichtig werd door sommigen zelfs al aan een overwinningsstunt gedacht. Maar dat was te optimistisch. Want toen UBALL een paar keer achter elkaar scoorde en Leiden een paar kansen miste (kan gebeuren), bleek hoe kwetsbaar dit team is in mentaal opzicht. Want door deze gebeurtenissen lieten de mannen de moed zakken en gingen meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander spelen.
 
Pas in het vierde kwart begon het team weer in zichzelf te geloven en werd de achterstand op UBALL steeds verder verkleind. Maar helaas kon de ploeg toen niet meer genoeg doordrukken om het UBALL nog echt lastig te maken.
 
Scores: Arend Raats 24, Rudi Haamke 11, Mark Rasenberg 10, Andy Covacescu 6, Tycho Kievit 2, Max van Gerrevink 2 en Lars Kimpel 2.
 
Naschrift: Het seizoen zit erop. Een seizoen dat niet heeft gebracht wat we ervan hadden gehoopt. Een eindklassering in de middenmoot bleek niet haalbaar en gaandeweg het seizoen leek de ontwikkeling van de spelers te stagneren. Toch heeft het team bij vlagen goed basketball laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de thuisoverwinning op Rotterdam, of de bijna-uitoverwinning bij Woodpeckers. Daarmee rest het gevoel dat er toch echt wel meer in had gezeten. Iets voor de spelers om in deze bezinningsperiode hun gedachten eens over te laten gaan.