Nieuwsbericht

ZZ 2 blijft in de race

10 april 2011

VOORSCHOTEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagavond in De Vliethorst gedaan wat het moest doen: winnen van Almonte. De ploeg van Richard den Os heeft nu nog twee punten nodig om de Final Four te halen.

Die kunnen vrijdag op eigen kracht worden binnengehaald in de uitwedstrijd bij Hoofddorp. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan komt er nog een kans tegen Binnenland, als intussen Red Giants niet de helpende hand heeft toegestoken door van Goba te winnen.

 

Zorg en Zekerheid Leiden begon goed aan de wedstrijd, sloot het eerste kwart af op 21-8 en ging met een lekkere voorsprong de kleedkamer in: 38-23. Den Os moest het stellen zonder schutter Bart Constandse, die vanwege zijn gedrag na een vorige wedstrijd drie duels werd geschorst.

 

In het derde kwart vreesde de coach even voor het scenario van de uitwedstrijd, toen een voorsprong van vijftien punten bij de rust geheel verdween. Zover kwam het nu niet, maar Almonte kwam wel dichterbij. Tot op zeven punten zelfs bij 40-33. Een driepunter van Kevin Tjin-a-Koeng gaf echter weer wat lucht. Na dertig minuten was het 49-40.

 

In het vierde kwart herstelde Leiden zich en kwam niet meer in gevaar. Het gat groeide gestaag en uiteindelijk werd de vrede getekend bij 79-52.