Nieuwsbericht

U20: run-and-gun basketball

10 april 2011

VOORSCHOTEN - De wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden U20 en WCAA Giants uit Bergen op Zoom was er eentje tussen twee middenmoters, die zondag de deur dicht deden van het seizoen 2010-11. Het werd een beetje een feestwedstrijd, die eindigde in 119-88.

Wie wat aan de vroege kant De Vliethorst binnenkwam voor de wedstrijd van het tweede team zal gedacht hebben dat 97-70 een leuke eindstand was voor de U20. Maar... er moest nog een kwart worden gespeeld en daarin ging beide ploegen door met wat ze de helewedstrijd al deden, of liever NIET deden.

 

Echt verdedigen was er niet bij en de concentratie was soms ver te zoeken. Zo schoot Zorg en Zekerheid Leiden uit de startblokken naar een tussenstand van 45-15 kort na het begin van het tweede kwart en kreeg het vervolgens een 2-22 om de oren voor een tussenstand van 47-37. Bij de rust was het gat verdubbeld tot 68-48.

 

Voor de toeschouwers werd het een vermakelijke wedstrijd, want omdat de deur aan beide kanten ruim werd opengezet waren er veel mooie en leuke scores te zien. Verder was het een duel dat het beste kan worden opgeborgen in het vakje 'run-and-gun'.

 

En ach, als er toch niets meer op het spel staat, dan mag dat beste een keertje...