Nieuwsbericht

ZZ Leiden 2 wint simpel van Orca's

20 januari 2007

Het tweede team van Zorg en Zekerheid heeft gedaan wat het moest doen: winnen van Orca's: 94-49. De ploeg van Urk bood alleen in de eerste helft tegenstand van enige betekenis. ZZ Leiden won het eerste kwart dan ook met slechts 24-21. Tegen het einde van de eerste helft kwam er al wat duidelijkheid. De thuisploeg liep wat weg en bepaalde het gat halverwege de wedstrijd op twaalf punten: 45-33.

In de tweede helft zou de winst nooit meer in gevaar komen en was het vooral zaak om met het koppie te blijven spelen. Coach Richard den Os keek veel meer naar het totaal dan naar deze wedstrijd alleen. Vandaar dat hij zijn manschappen toch regelmatig in een time-out bijeen riep en hamerde op de standaard zaken, die voortdurend getraind worden. Die zijn natuurlijk erg belangrijk in de wedstrijden, die nog komen gaan en waarin de tegenstand groter zal zijn.

Zeven minuten in de tweede helft was het verschil opgelopen tot twintig punten (57-37) en drie driepunters op rij (van Bram Sieben en twee van Michael Kool) braken het laatste beetje verzet van de Urker ploeg: 66-37. And the rest is history. De vraag was alleen nog of ZZ Leiden de honderd zou halen. Dat zat er lang in, maar in de laatste minuten stokte de productie, zodat Orca's dat bespaard bleef: 94-49.

‘Ik ben over het geheel wel tevreden', zei coach Richard den Os. ‘Het ging er mij vooral om dat we ons aan de gemaakte afspraken zouden houden en veertig minuten alert bleven basketballen. Als we dat doen dan is het goed. De meeste tegenstanders houden het dan niet vol. We hebben voor de eerste keer een zonepress gespeeld en dat ging behoorlijk. Als je geconcentreerd blijft spelen, dan hoor je dit soort ploegen met grote cijfers te verslaan.'

Scores ZZ Leiden: Bram Sieben 24, Michael Kool 13 (8 reb), Nils Wijtzes 10, Jerome Hoste 9, Bob Vegter 9, Esat Figengul 8, Thomas Schelvis 7 (5 st), Bern Persoon 6 (13 reb), Marvin van der Houwen 5, Germain Henriques 2 (7 ast), Kevin Tjin-a-Koeng 1.
Team: 45 rebounds (25 aanvallend), 26 steals en 27 assists