Nieuwsbericht

Terecht verlies voor U18

3 april 2011

ZWOLLE - Een ongeïnspireerd spelend U18 heeft zondag vroeg in de middag verloren tegen Landstede Zwolle. Na een 37-34 ruststand was het de thuisploeg dat de wedstrijd verdiend won: 73-58.

Leiden begon voortvarend aan de wedstrijd en had na zeven minuten op dat moment verdiend een voorsprong van 7-17. Na een score aan Zwolse kant viel een van de Leidse spelers uit met een zware hoofdwond. De thuisploeg ‘profiteerde’ van de schrik aan Leidse kant en nam brutaal de voorsprong na een 14-0 run na het eerste kwart was het 21-17 voor Landstede.
Het Leidse team vocht voor het waard was en kwam bij 32-32 langszij, maar het was de thuisploeg die bij rust toch voor stond met 37-34.


Halverwege het derde kwart plaatste Zwolle een tussensprint en liep toen uit naar 45-37. Vanaf dat moment liep Leiden achter de feiten aan en werd de uitslag terecht 73-58.


Coach René Mulder zag zijn ploeg ongeïnspireerd en zonder beleving spelen. ‘Het zal duidelijk zijn dat dit  moet veranderen in de laatste wedstrijd voor de play-offs. Zondag, thuis in Voorschoten tegen Almere, zal daar een begin mee gemaakt moeten worden.’