Nieuwsbericht

Tweede team verstevigt plek vier

3 april 2011

DELFT - Na de twee kleine nederlagen vorig weekend tegen Red Giants en Hoppers heeft Zorg en Zekerheid 2 de draad weer opgepakt met een zwaarbevochten overwinning bij Punch.

De Leidenaars keken bij de rust nog tegen een 32-29 achterstand aan maar wonnen vervolgens door een goed derde kwart met 59-70. Door de nederlagen van Groene Uilen bij Hoppers en Goba bij Akrides moet de ploeg nu nog twee van de laatste drie wedstrijden (Almonte thuis, Hoofddorp uit en Binnenland thuis) winnen om zich te plaatsen voor de Final 4.

 
Punch uit is altijd lastig. De Delftse studenten staan welliswaar elfde maar in de TU heeft vrijwel ieder team het moeilijk. Ook Leiden 2 won er de laatste jaren zelden. En ook nu leek het er lange tijd op dat de Leidse ploeg niet zou gaan winnen in de saaie sporthal van de TU. Zorg en Zekerheid Leiden begon slordig, maakte fouten in de verdediging en stond dan ook na acht minuten met 20-10 achter. De laatste twee minuten van het eerste kwart plaatsten de bezoekers gelukkig een 7-0 en was het aan het eind van de eerste periode 20-17. De tweede perode bleef het rommelig en ging het aanvallend nog steeds niet goed. Verdedigend was het wel beter. Punch liep wel eerst weg naar 28-20 maar Zorg en Zekerheid kwam weer terug en de rust werd bereikt bij 32-29 in het voordeel van de thuisploeg.


De 3e periode was achteraf het kwart waar de bezoekers de wedstrijd wonnen. Na vier minuten kwam ZZ Leiden voor het eerst op voorsprong door een driepunter van Jard Schuit, 36-38. Punch kwam hierna nog wel op 38-38, maar daarna liep Leiden weg naar 38-51. Met name de verdediging was in deze fase goed en dwong het team veel turnovers af en kon het daardoor makkelijk scoren uit transition. Aan het eind van de derde periode verslapte ZZ echter iets en kwam Punch nog terug tot 42-51. De vierde periode vocht de thuisploeg zich weer terug in de wedstrijd. Leiden had in deze fase moeite om de basket te vinden en Punch kwam zelfs terug tot twee punten, 52-54. Driepunters van Kevin Tjin-A Koeng en Rogillio Sewrattan gaven weer wat lucht, 54-60 en even later zorgde Rogillio met nog een driepunter voor een 56-64 voorsprong met nog twee minuten te spelen. Punch probeerde het nog met fouten maken, maar ZZ miste niet meer vanaf de vrije worplijn (6-6) en won uiteindelijk met 59-70.


Volgende week zondag speelt ZZ om 20.30 thuis tegen Almonte. Deze wedstrijd is echter niet in de Vijf Meihal, die dan dicht is, maar in de Vliethorst in Voorschoten. In Eindhoven werd eerder dit seizoen nog verloren dus dat wil het team in ieder geval rechtzetten. Daarnaast komt ZZ 2 door een overwinning weer een stap dichter bij de F4.
 

Punten: Kevin Tjin-A- Koeng 21, Rogillio Sewrattan 15, Youri van der Linden 14, Jard Schuit 7, Bern Persoon 5, Dave Conrad 3, Bart Constandse 3, Wouter Breel 2, Jerome Hoste 0, Raoul Swagerman 0 en Wesley Groen 0