Nieuwsbericht

U16 verliest, maar breekt niet

3 april 2011

RIJSWIJK - Een zware uitwedstrijd wachtte het door blessures getroffen Zorg en Zekerheid U16. De nederlaag kwam er inderdaad (124-40). Maar het was zeker positief te noemen dat het team tot het einde toe bleef vechten.

Het blessurespook waart de laatste tijd behoorlijk rond bij de U16. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Lokomotief raakten maar liefst drie extra spelers geblesseerd. Opgeteld bij de twee die al langere tijd geblesseerd zijn, leidt dat tot een volle ziekenboeg. Daar zit je niet echt op te wachten als je bij de koploper op bezoek moet. Om toch een compleet team op de been te kunnen brengen was de selectie was dit keer aangevuld met een aantal spelers uit het U16 rayonteam en ook een speler uit de U14.


Over de wedstrijd valt niet heel veel te melden. Het is duidelijk dat Lokomotief een maatje te groot is (letterlijk en figuurlijk) voor dit U16 gelegenheidsteam. Dit gezegd hebbende, verdient deploeg toch wel een compliment voor de manier waarop ze met deze wedstrijd zijn omgegaan. Ze hebben de gehele wedstrijd geprobeerd om ondanks de oplopende achterstand zo goed mogelijk te blijven basketballen en er het beste van te maken. Vandaar de constatering dat ze weliswaar verloren hebben, maar zeker niet gebroken zijn. Wie weet wat er in de twee resterende wedstrijden nog mogelijk is.


Scores: Arend Raats 13, Andy Covacescu 8, Tycho Kievit 7, Rudi Haamke 6, Mark Rasenberg 3, Wesley Kikkert 2, Max van Gerrevink 1