Nieuwsbericht

U18 wint moeizaam van Almonte

29 maart 2011

LEIDEN – De zware wedstrijd tegen Lokomotief van zondag zat de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden U18 kennelijk nog in de benen, toen dinsdagavond moest worden gespeeld tegen Almonte. Er werd gewonnen (89-71), maar daarmee was ook alles gezegd.

‘Inpakken en wegwezen’, concludeerde coach René Mulder dan ook. Hij voelde tevoren aan dat het weleens niet zo lekker zou kunnen lopen. ‘We hebben zware wedstrijden achter de rug en dan zit er weleens een wedstrijdje tussen zoals deze. Je weet dat je beter bent, maar het duurt lang voordat je het verschil kunt maken.’


Dat was inderdaad pas echt het geval in het laatste stukje van het vierde kwart. Van twaalf punten (76-64) werd het toen toch nog 89-71 en dat kwam ook, omdat de pijp bij de ploeg uit Eindhoven leeg was.


Ondanks een late aankomst door fileproblemen ging Almonte goed van start. Erg fel ook en daarop had Zorg en Zekerheid Leiden nauwelijks een antwoord. In het tweede kwart werden de touwtjes vooral verdedigend wat aangetrokken en daardoor kwam er halverwege een redelijke voorsprong (44-35) op het bord.


Het leek nu een kwestie van afmaken, maar dat viel nog even tegen. Het werd – na twee driepunters op rij – zelfs nog even 54-51. Verder kwam Almonte echter niet. Het verschil liep weer op tot rond de tien punten en in het laatste kwart kwam de winst van Leiden niet meer in gevaar.