Nieuwsbericht

Krap verlies in Braunschweig

28 maart 2011

BRAUNSCHWEIG - Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste van twee oefenwedstrijden in Duitsland krap verloren. Tegen de New Yorker Phantoms uit Braunschweig werd het 78-76. De wedstrijd ging vrijwel voortdurend gelijkop.

Zorg en Zekerheid Leiden won het eerste kwart met 15-17, waarna de Duitse ploeg - momenteel vijfde in de Bundesliga - het tweede kwart pakte met 25-20 en daardoor bij de rust op 40-37 stond. Leiden knabbelde daar in het derde kwart een puntje vanaf (20-21), maar kwam niet meer dichterbij. Het vierde kwart einde op 18-18, zodat de eindstand 78-76 werd.

 

De start van de Leidse ploeg was uitstekend er verscheen zelfs een ruime voorsprong op het scorebord. Maar die acht punten werden in het tweede kwart door de Duitsers (met zeven Amerikanen en een Servier aan boord) goedgemaakt en zelfs overgenomen. Nog voor de rust echter bracht Leiden het verschil terug.

 

Er mocht 'lekker fysiek' worden gespeeld. 'En dat was wat we zochten', zei Toon van Helfteren later. 'De scheidsrechters lieten het toe en dat was prettig'.

Zorg en Zekerheid pakte in het laatste kwart andermaal een voorsprong, maar kon die niet vasthouden. Het laatste schot was echter voor Leiden, maar de winnende driepunter van Arvin Slagter draaide uit de ring.