Nieuwsbericht

Geen nieuwe zege U16

28 maart 2011

GRONINGEN - Alle ingrediënten voor een leuk dagje Groningen waren voor Zorg en Zekerheid U16 aanwezig.


De zon scheen uitbundig. Er was een busje geregeld voor het vervoer en er was voldoende eten en drinken ingeslagen voor onderweg. Ook was de A1 afgesloten waardoor we via de toeristische route over de Afsluitdijk naar Groningen reisden. Het leek wel een schoolreisje.
 

De positieve sfeer die daarbij hoort, wist Zorg en Zekerheid Leiden U16 in het begin van de wedstrijd tegen Gasterra Flames prima te benutten. Er werd scherp en geconcentreerd gespeeld, en dat loonde. Na een paar minuten leidde Leiden al met 0–8. Maar toen slopen onverwacht en onnodig de bekende gebreken weer in het spel. Er werd slap verdedigd. De aanval kende veel te weinig creativiteit en durf (“val die basket eens aan!”). En er werd zeker niet om iedere bal gevochten alsof je leven ervan af hing. De consequentie was dat Groningen de wedstrijd eenvoudig naar zich toe kon trekken. De achterstand werd ongedaan gemaakt en met rust stond GasTerra met 35-28 voor.
 

In de tweede helft wist Zorg en Zekerheid Leiden de wedstrijd niet meer om te buigen. De ploeg slaagde er met veel moeite wel in om in het spoor van Gasterra Flames te blijven. Maar het kleine beetje geluk dat nodig was om te kunnen winnen bleef uit. Groningen werd met 71–60 de terechte winnaar.
 

Na afloop hield coach Jorrick zijn spelers voor om vooral het positieve uit deze wedstrijd te halen. Hij raadde ze aan om bij zichzelf na te gaan wat ze van deze wedstrijd kunnen én moeten leren. In de aanloop naar de volgende wedstrijd is dat geen overbodige luxe. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Lokomotief, de huidige koploper.
 

Scores: Thomas Kruithof 16, Iosto Fodde 13, Tycho Kievit 9, Ernes Mahmutovic 8, Rudi Haamke 8, Mark Rasenberg 3, Arend Raats 2 en Lars Kimpel 1.