Nieuwsbericht

Dubbel verlies tweede team

28 maart 2011

MEPPEL-LEIDEN – Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft dit weekeinde de kans(en) gemist om zekerheid te krijgen over deelname aan de play-offs (final four) van de promotiedivisie.

Er werd zaterdag met 69-65 verloren in Meppel van Red Giants en zondagmiddag werd de zekere winst tegen Hoppers in de slotfase uit handen gegeven, toen een voorsprong van meer dan tien punten niet voldoende bleek en de ploeg uit Hoorn, onder leiding van de geslepen Patrick Faydherbe, alsnog de punten meenamen: 75-80.


De mannen van coach Richard den Os staan nog altijd op de vierde plaats. Gelijk nu met Groene Uilen, maar ten opzichte van de Groningse ploeg is er een positief saldo. Dat neemt niet weg dat bij winst van minimaal één van de twee wedstrijden er meer zekerheid was geweest. Vermoedelijk ook de derde plek, die wellicht iets meer kans zou bieden op de finale.


Het verlies is Meppel had de ploeg aan zichzelf te wijten. Misschien was er wel sprake van wat onderschatting, omdat een week eerder Red Giants kennis had gemaakt met alle hoeken van de Vijf Meihal: 76-48. Maar zeven dagen later was het dus een ander verhaal, ondanks het feit dat Den Os al zijn spelers had voorzien van een dvd van die eerste wedstrijd tegen de Meppelaren.

 

Bij de rust stond Leiden nog voor met 28-31, maar daarna 'vergat' de ploeg te verdedigen. Red Stars maakte in het derde kwart 28 punten (zes driepunters) en pakte een voorsprong (56-53). Het vierde kwart was spannend, maar Leiden liet Red Giants op cruciale momenten te gemakkelijk scoren en verliest tenslotte oo het spelletje van fouten maken om na vrije worpen de bal terug te krijgen: 69-65.

 

Ook zondag was de nederlaag onnodig. Een prima start zorgde voor een tussenstand van 14-2 en 22-11 na het eerste kwart. Vanaf dat moment liep Hoppers (met ex-eredivisiespelers als Patrick Faydherbe, Jeffrey de Vries en Tjoe de Paula in de gelederen) achter de feiten aan en niets gaf aanleiding te denken dat het nog mis kon gaan. De rust kwam bij 42-34.


Bijna zonder moeite werd het verschil rond de tien punten gehouden. Tot in het vierde kwart. Toen ging het even mis na driepunters van De Paula en Faydherbe en was het even later de ex-Amsterdamspeler, die de eerste voorsprong voor Hoppers op het scorebord zette: 75-76. Op 30 seconden van het einde was het 75-78 en kreeg Leiden de laatste kans. Logisch ging de bal naar driepunterkanon Bart Constandse, maar hij miste, waarna De Vries de eindstand bepaalde op 75-80.


Met nog Punch uit, Almonte thuis, Hoofddorp uit en koploper Binnenland thuis lijken te kansen op een plek in de final four voor Zorg en Zekerheid Leiden aanwezig.