Nieuwsbericht

Midweekse winst voor U20

24 maart 2011

Dinsdagavond speelde het U20 team van Zorg en Zekerheid Leiden thuis in de Vijf Meihal tegen Landstede uit Zwolle. Altijd een lastige tegenstander voor de jongens junioren om tegen te spelen.

Vooral wanneer de zone, die op dit niveau weer verboden zou moeten worden, tegen Leiden gehanteerd wordt, geeft dit aanvallend nogal eens problemen.
Op papier moet Leiden veel sterker worden geacht dan Zwolle maar coach Rooijakkers van de Zwollenaren heeft er in korte tijd een goed team neergezet.


De eerste helft verliep nog wat stroef en werd door een schitterende, zeer verre driepunter van Kasper Averink afgesloten met een 29-26 voorsprong. Na de pauze is er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht geweest en liep Zorg en Zekerheid weg van de tegenstander. Een run van 16 punten op rij in het vierde kwart, zette de game op slot. Eindstand 69-46.


Gedurende het seizoen blijkt dat er meer als team gespeeld wordt met een goede drive om te winnen, iets waar het in de eerste helft van het seizoen nogal eens aan ontbrak. Coach Reitsema hierover: “Met deze instelling kunnen wij in principe van iedereen winnen en daarom is het zo jammer dat wij niet meedoen aan de final four”.


Topscorers: Jake Prins 19, Hussein Addow 14 en Kasper Averink 11