Nieuwsbericht

U20 neemt ondubbelzinnig revanche

22 maart 2011

ROTTERDAM - Met slechts acht man reisde het U20 team van Zorg en Zekerheid  Leiden af naar Rotterdam voor de competitiewedstrijd tegen de ploeg met dezelfde naam.

Het juniorenteam van de gebroeders Reitsema had nog iets recht te zetten tegen de Maasstad-bewoners na de smadelijke nederlaag eerder dit seizoen in de Vliethorst in Voorschoten.


Vanaf het begin was duidelijk dat Leiden een maatje te groot was voor Rotterdam en liet Glenn Schijf zien dat hij een in potentie een goede basketballer is. Met 6 op 8 driepunters, waarvan er drie in de eerste vijf minuten, drukte met name hij een stempel op de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde hij op 22 punten maar dit hadden er meer kunnen zijn als hij ook vanaf de vrije worplijn trefzeker was geweest. Ook verdedigend stond hij zijn mannetje en speelde alom zijn beste wedstrijd van het seizoen.


Maar de overige spelers speelden een puike wedstrijd en alleen in het eerste kwart kwam Rotterdam tot 21 punten. In de overige kwarten bleven zij keurig op 20 steken. Leiden liep gestaag uit en ook door driepunters van Kasper Averink, Wesley Groen, Ajene Wansing en Timo van der Keijl was er geen houden aan voor de tegenstander.


Kers op de taart was de slamdunk van Hussein Addow, na een van de vele snelle breaks. De teller hield op bij 77-105.


Dinsdagavond om 19:30 uur spelen ze wederom en nu in de Vijf Meihal, tegen Landstede