Nieuwsbericht

Overtuigende zege tweede team

20 maart 2011

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste van de twee wedstrijden in twee weken tijd tegen Red Giants, de directe concurrent voor de Final Four, gewonnen.

In de Vijf Meihal won de thuisploeg zeer overtuigend met 76-48. Door deze overwinning staat Zorg en Zekerheid Leiden nu op de derde plaats. De ploeg staat weliswaar gelijk met Red Giants en Groene Uilen, dat verloor van koploper Binnenland, maar heeft het een wedstrijd minder gespeeld dan deze ploegen.

 
Leiden begon goed aan de wedstrijd. Met name verdedigend had het de zaken goed voor elkaar en na zes minuten had de thuisploeg een 13-6 voorsprong genomen. Red Giants kwam daarna door center Bloemhof terug tot 13-9 en uiteindelijk werd het eind van het eerste kwart bereikt met een 18-13 voorsprong voor ZZ, dat vervolgens in het tweede kwart goed bleef verdedigen. Red Giants kon tot de vierde minuut bijblijven, 24-19, maar daarna sloeg Leiden een gaatje en ging het met een 33-23 voorsprong rusten.


De ploeg kon met name tevreden zijn over de verdediging en de intensiteit waarmee werd gespeeld. Enige probleem was dat Bart Constandse, Dave Conrad en Jerome Hoste al drie fouten hadden. Alleen laatstgenoemde begon wel in de basis na de rust en maakte aan het begin van de tweede helft gelijk het verschil met twee driepunters waarvan één met bonus. Via 42-27 liep Zorg en Zekerheid daarna verder weg naar 49-32 en aan het eind van de derde periode was het 54-39.


Het was nu zaak om door te drukken, want winnen is mooi, maar met het oog op de Final Four was winnen met ruime cijfers nog beter. De spelers begrepen dit heel goed en de ploeg bleef fel en geconcentreerd spelen. Met nog drie minuten te spelen spelen was het 66-48 en was de wedstrijd gespeeld. Maar ook nu ging de thuisploeg goed door en plaatste het nog een 10-0 run waardoor de eindstand van 76-48 werd bereikt. De overwinning betekende de achtste op rij en dus de derde plaats in de promotiedivisie.


Coach Richard den Os was dan ook zeer tevreden. 'Dit was, denk ik, de beste wedstrijd van het seizoen. Zeker wat betreft de verdediging en intensiteit waar wij mee speelden. Aanvallend kan het misschien nog iets beter en we hadden iets te veel turnovers, maar voor de rest was het heel goed wat ik zag.'

 
Door de ruime overwinning is het voor Red Giants eigenlijk niet meer te doen om het onderlinge resultaat te winnen. Iets wat bij gelijk eindigen nog van belang zou kunnen zijn. Maar Zorg en Zekerheid Leiden wil volgende week gewoon winnen en hoopt zo de volgende stap richting Final Four te zetten. Overigens wordt het een zwaar weekend voor de mannen, want een dag na het bezoek in Meppel (zaterdag om 20 uur) staat de volgende topper alweer op het programma. Een van de koplopers, Hoppers, is dan te gast in de Vijf Meihal. Deze wedstrijd begint om 15.30 dus echt veel tijd om uit te rusten is er niet. Coach den Os maakt zich er echter niet druk om. 'Belangrijkste en enige prioriteit is nu Red Giants en vanaf zondagochtend gaan we ons wel weer richten op Hoppers.'

 
Scores: Rogillio Sewrattan 16 (7 assists), Wouter Breel 15 (12 rebounds), Dave Conrad 9, Kevin Tjin A Koeng 9, Jerome Hoste 7, Bart Constandse 7, Youri van der Linden 7, Bern Persoon 4, Jard Schuit 3, Wesley Groen 0 en Raoul Swagerman 0