Nieuwsbericht

Zwaarbevochten zege U16

20 maart 2011

LEIDERDORP - Dit weekend kwam Almere Pioneers,  één van de drie teams die Zorg en Zekerheid U16 zeker onder zich wil laten, naar de Bloemerd in Leiderdorp. Eindelijk stond de langste man op het veld eens aan onze kant en konden we tegen een fysiek vergelijkbare tegenstander aantreden.

Leiden  gebrand op een overwinning en kwam goed uit de startblokken. Het liep in het eerste en tweede kwart aanvallend lekker (25-15 en 22-10) en verdedigend viel er ook een stijgende lijn te bespeuren. Met een ongekende luxe van 22 punten voorsprong werden de kleedkamers opgezocht (47-25).


De coach van Almere had echter zijn spelers tijdens de rust opgepept zodat deze de tweede helft zeer fel speelden en hard verdedigden. Zorg en Zekerheid Leiden moest het antwoord op deze verdediging schuldig blijven en met slechts drie wisselspelers op de bank begon ook de vermoeidheid een rol te spelen. Het harde spel  eiste zijn tol en Iosto Fodde, één van de uitblinkers vandaag, moest de wedstrijd voortijdig verlaten.


De toeschouwers begonnen steeds onrustiger te worden. De voorsprong na rust was geslonken tot  67-55 en werd door een aantal verdedigende slordigheden teruggebracht tot 69-64. Zouden ze het dan toch nog uit handen geven? Gelukkig raapte Thomas Kruithof zijn laatste energie bij elkaar en  trok, na een hele wedstrijd zeer sterk te hebben verdedigd , met twee scores de overwinning naar Leiden toe. Een verdiende overwinning. Er werd met inzet en passie gespeeld en zelfs Roberto verliet lachend het veld. Volgende week wacht de lange reis naar Groningen waar één van de andere teams uit de onderste helft van de ranglijst Leiden opwacht.


Scores:
  Iosto Fodde 21, Ernes Mahmutovic 19, Rudi Haamke 14, Thomas Kruithof 10,  Arend Raats 5, Mark Rasenberg  2 en Lars Kimpel 2.