Nieuwsbericht

Dubbelslag voor U20

14 maart 2011

BARENDRECHT/VOORSCHOTEN - Zowel vrijdag- als zaterdagavond moest Zorg en Zekerheid Leiden U20 aantreden tegen Binnenland uit Barendrecht. De uitwedstrijd tegen Binnenland werd eerder dit seizoen uitgesteld i.v.m. het barre winterweer.

Nou hebben de wedstrijden tegen Binnenland altijd iets beladens, zeker als je uit in Barendrecht speelt. Neem daar dan ook nog bij dat Jeffrey Schelvis bij de tegenstander speelt, van wie Leiden coach Reitsema dit seizoen geen gebruik meer wenste te maken en dan nog het feit dat onder 20 eerder dit seizoen, jammerlijk verloor voor de beker, van Binnenland.


De wedstrijd in Barendrecht was vanaf het begin spannend en de thuisploeg liep in de eerste helft zelfs uit naar een voorsprong van 17 punten. Zorg en Zekerheid Leiden vocht terug en kwam tot vijf punten bij de rust. Met een uitblinkende Tomas Breel (11 punten, 11 assists en 10 rebounds) kwam Leiden langszij en aan het einde van de wedstrijd werd een opdracht van Jeroen Reitsema, tot in de perfectie, door Kasper Averink uitgevoerd hetgeen resulteerde in twee vrije worpen, met nog vier seconden op de klok. De eerste ging er in en de tweede werd gemist. Geen tijd meer voor een fatsoenlijke aanval, voor de tegenstander en de punten gingen mee naar de Sleutelstad: 89-90


De tweede wedstrijd, zaterdag ‘thuis’ in de Vliethorst in Voorschoten, ging het een stuk eenvoudiger. Vanaf het begin liep het een stuk beter en Binnenland werd meteen goed onder druk gezet, alleen werden vaak, de aanvallen slordig afgerond.


Coach Reitsema wond zich veelvuldig op over het soms slappe spel van zijn spelers hetgeen resulteerde in meer agressie binnen het veld. Uiteindelijk was de ploeg uit Barendrecht geen schijn van de avond ervoor en won Leiden voor de tweede keer, nu met 76-54.