Nieuwsbericht

Zware nederlaag voor U16

13 maart 2011

AMSTERDAM - Harlemlakers was afgelopen zaterdag duidelijk een veel te sterke tegenstander voor Zorg en Zekerheid U16, dat ook nog eens behoorlijk onder zijn niveau speelde. Het resultaat was een pijnlijke nederlaag.

De wedstrijd begon nog best wel aardig. Harlemlakers was weliswaar sterker en nam ook een voorsprong, maar Leiden liet Harlemlakers daar nog wel voor werken. Tenminste tot halverwege het eerste kwart. Toen was het opeens gedaan met de tegenstand. De reden hiervoor is volkomen onduidelijk. Duidelijk was wel dat het team zijn grip op de wedstrijd volkomen kwijt was. Daarnaast leken sommige spelers de grip op zichzelf ook een beetje kwijt te zijn. Al met al leidde dit tot een ruststand die ook als eindstand had gekund: 70-19.
Maar goed, een basketballwedstrijd heeft twee helften. Dus na de rust werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld. De eindstand was 127-41.


De grote vraag die na deze wedstrijd overblijft, is waarom Zorg en Zekerheid U16 de laatste tijd zo enorm onder zijn niveau speelt. Het team kan veel beter en heeft dat in eerdere wedstrijden ook laten zien (denk maar aan de thuiswedstrijd tegen dezelfde Harlemlakers). De uitdaging aan de spelers is om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen, en te laten zien waartoe ze in staat zijn. De volgende wedstrijd begint immers weer op 0-0 en daarmee is alles weer mogelijk.


Scores: Ernes Mahmutovic 11, Thomas Kruithof 6, Rudi Haamke 6, Iosto Fodde 4, Tycho Kievit 4 , Wesley Kikkert 4, Lars Kimpel 2, Arend Raats 2 en Mark Rasenberg 2.