Nieuwsbericht

Dunktitel Ross Bekkering

13 maart 2011

ZWOLLE - Met een subtiele stuit gevolgd door een tomahawk en een snoeiharde dunk vanaf de zijkant met een passje van Monta McGhee, was Ross Bekkering niet meer af te stoppen op weg naar de titel van dunkkampioen 2011.

De center van Zorg en Zekerheid Leiden had wellicht gehoopt op een confrontatie met zijn broer Henry, maar die sneuvelde in de eerste ronde. Met Ross gingen Markel Humphrey (Magixx) en titelverdediger Jeroen van der List (ElffelTowers) naar de finale.

 

Daarin toonde Bekkering nog een keer zijn klasse. Broer Henry gooide de bal tegen het bord, waarna Ross achterwaarts de bal door de ring smeet. Goed voor 59 punten, ééntje minder dan de maximale score van 30 punten, die hij voor zijn tweede dunk had gekregen van de jury bestaande uit oud-internationals.

 

Van der List sneuvelde, omdat hij zijn eerste dunk miste. Bekkering scoorde twee keer 29 en dat was ook voor Humphrey te veel van het goede.

 

In de All Star Game U23 speelden Terence Robinson en Worthy de Jong mee. Het Leidse duo maakte respectievelijk 3 en 13 punten en pakte samen 7 steals.

In de wedstrijd bij de grote mannen was er ruimte voor Ross Bekkering (12 punten en een paar lekkere warming-up dunks), Monta McGhee (18 punten, 12 rebounds) en Seamus Boxley (16 punten). Het team van Noord verloor overigens wel met 84-107.

 

De dunks van Ross:     1          4