Nieuwsbericht

Oefenwinst in Leuven

11 maart 2011

LEUVEN - Zorg en Zekerheid Leiden heeft vrijdagavond een oefenwedstrijd in Leuven (B) tegen Stella Artois Leuven Bears gewonnen met 66-74. Bij de rust leidde Leiden met 29-41.

Het was voor Zorg en Zekerheid Leiden een nuttige oefenwedstrijd. Door het geringe aantal duels deze maand als gevolg van de onderbreking voor het All*Star Gala dit weekeinde in Zwolle en het bekerweekeinde, waarvoor Leiden zich niet plaatste, speelt de ploeg slechts drie wedstrijden.

 

Reden voor Van Helfteren om te zoeken naar oefenduels. Vermoedelijk blijft het bij deze ene wedstrijd. Een optie om ook nog in Duitsland te spelen, gaat vermoedelijk niet door.

 

Zorg en Zekerheid Leiden stond halverwege voor met 29-41, verloor daarna wel de kwarten drie en vier, maar keerde met de winst naar huis terug. Opvallend was de rol van Jesse Smith (foto). Mede omdat Ross Bekkering in korte tijd tegen vijf fouten aanliep, kon hij 33 minuten spelen. Smith maakte daarin 17 punten en pakte elf rebounds.

 

Ook Seamus Boxley (12 punten, 7 rebounds), Thomas Jackson (10) en Monta McGhee (10 en 6 rebounds) kwamen in de dubbele cijfers.