Nieuwsbericht

Basketball in de Wijk leeft

11 maart 2011

Al weer voor het derde jaar op rij is Zorg en Zekerheid Leiden Basketball terug te vinden op verschillende pleintjes in Leiden.

Basketball in de Wijk is het sociaal maatschappelijke project van de eredivisionist uit Leiden en wordt steeds populairder onder de jongeren die actief zijn op de pleintjes. In samenwerking met TOS (Thuis Op Straat) staan er namens Zorg en Zekerheid Leiden studenten van het ROC sport en bewegen (drie dagen per week) op vijf verschillende pleintjes in Leiden. Zij verzorgen basketballtrainingen aan de jongeren uit de wijk. Dit project is een initiatief van TopsportNU en Zorg en Zekerheid Leiden en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden en de drie grote woningcorporaties van Leiden: Portaal, de Sleutels en Ons Doel.
 

Langzaam maar zeker wordt Basketball in de Wijk een begrip. Waar vorig jaar het aantal jongeren al bijna verdubbelde zien we dit jaar nog meer kinderen die actief meedoen met de basketballtrainingen. Nieuw dit jaar is de strippenkaart. Jongeren die actief de pleintjes bezoeken worden geregistreerd en krijgen na elke training een stempel. Met deze stempels kunnen ze gedurende het traject presentjes verdienen. Wanneer ze hun strippenkaart vol hebben dan kunnen ze een wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden bezoeken. Dit blijkt een groot succes en steeds meer kinderen stromen hierdoor naar de pleintjes.
 
Eindtoernooi
Om het Basketball in de Wijk seizoen af te sluiten wordt er een pleintjestoernooi georganiseerd op donderdag 26 april. Hieraan kunnen alle jongeren (in de leeftijdscategorie van 9 t/m 16 jaar) meedoen, die afgelopen jaar op de basketballpleintjes actief waren en zich inschrijven met hun eigen team. Dit evenement zal een 3-tegen-3 basketballtoernooi worden met muziek en andere activiteiten. Meer informatie over inschrijven voor dit toernooi zal nog volgen dus hou deze website in de gaten!
 
Voor meer informatie over Basketball in de Wijk of het pleintjes basketballtoernooi kun je mailen naar meijer@leidenbasketball.nl 
 
Op dit moment is Basketball in de Wijk elke week actief op de volgende pleintjes:
Woensdag 13.00u-15.00u Kooiplein /Kooipark (Leiden Noord)
Woensdag 15.00u-17.00u Jaques Urlusplantsoen (Zuid-West)
Woensdag 15.00u-17.00u Basisschool de Zwaluw (Zuid-West)
Donderdag 15.00u-17.00u Beethovenpark (Brahmslaan)
Vrijdag 15.00u-17.00u Joke Smitstraat (Stevenshof)