Nieuwsbericht

Moeizame overwinning tweede

7 maart 2011

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden 2 won afgelopen zondag in een harde, fysieke wedstrijd met 72-63 van Cangeroes. Bij rust stonden de bezoekers uit Utrecht nog met 37-39 voor.

Door de zesde overwinning op rij is de Leidse ploeg gestegen naar de vijfde plaats en heeft het team een plek in de Final Four aan het eind van het seizoen volledig in eigen hand. Minpunt was de gebroken neus, die de goed spelende Bern Persoon aan het eind van de wedstrijd opliep.


Zprg en Zekerheid had het in de eerste helft moeilijk met het fysieke spel van Cangeroes. Daarnaast maakte het team verdedigend te veel fouten en waren er veel onnodige turnovers. Na het eerste kwart stond het 20-20. Vervolgens begon de thuisploeg heel slecht aan het tweede kwart en keek het op een gegeven moment tegen een 20-29 achterstand aan. Geholpen door twee technische fouten aan Utrechtse kant vocht Leiden zich weer terug tot 37-39 bij de rust.


Het begin van de tweede helft begonnen de bezoekers weer feller en kon de thuisploeg geen stop maken. Gevolg was 43-48 na drie minuten. Vanaf dat moment kwam het besef dat er een tandje bij moest en dat het team mee moest gaan in het fysieke spel. Plotseling kwamen de bezoekers niet meer tot scoren en bij de thuisploeg lukte ineens alles en aan het eind van het derde kwart stond Zorg en ZXekerheid Leiden dan ook met 60-51 voor.


In de vierde periode ging Leiden goed door en liep verder uit naar 68-53. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Jammer was alleen dat drie minuten voor tijd Bern Persoon in botsing kwam met een tegenstander en hierbij zijn neus brak. Hierna was de concentratie bij de Leidenaars weg, waardoor Cangeroes nog iets terug kon komen tot de 72-63 eindstand.


Komende zaterdag speelt het tweede team van Zorg en Zekerheid om 19 uur in IJmuiden uit bij Akrides.