Nieuwsbericht

Apollo te sterk voor U16

7 maart 2011

LEIDERDORP - Apollo Amsterdam is op een mooie zondagmiddag in Leiderdorp te sterk gebleken voor Zorg en Zekerheid U16: 62-95.

Apollo is één van de kanshebbers voor de play offs. Op voorhand een zware klus voor het team dat helaas Alex van Gerrevink voor de rest van het seizoen zal moeten missen wegens een zware knieblessure.


In de nieuwe tenues begon het team ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd vaak onnodig balverlies geleden dat door de tegenstander steevast werd afgestraft met een fast break. Aan het eind van het eerste kwart stond er een 4-24 score op het bord. Gelukkig herpakten de jongens zich en kwam er het tweede kwart vaart en beweging in de aanval en werd er ook beter verdedigd (16-21).


Na de rust werd het goede spel voortgezet en werd de indruk gewekt dat de achterstand ingelopen kon worden. Maar de Amsterdammers wisten steeds als het nodig was een paar zeer sterke spelers binnen de lijnen te brengen, zodat hun voorsprong  eenvoudig kon worden gehandhaafd. Het werd een leuke wedstrijd om naar te kijken met af en toe mooie aanvallende combinaties. Voor de standen 19-20 en 23-24 in het derde en vierde kwart hoeft het team zich zeker niet te schamen.


Volgende week wacht een zware uitwedstrijd tegen de Harlemlakers, maar met het goede spel dat deze middag ook te zien was zou er daarna toch weer een wedstrijd gewonnen moeten kunnen worden. 


Scores:  Mark Rasenberg  11, Tycho Kievit 10,  Rudi Haamke 10, Arend Raats 8, Iosto Fodde 8, Thomas Kruithof 6,  Ernes Mahmutovic 6 en  Lars Kimpel 3.