Nieuwsbericht

Gehavend U20 wint ruim

6 maart 2011

Zonder coach Jeroen Reitsema en met maar zeven fitte spelers reisde Zorg en Zekerheid Leiden U20 af naar Den Helder. In de gerenoveerde sporthal De Schenk werd er na een ruststand van 24-52, uiteindelijk ruim gewonnen van het team uit de marinestad, 60-93.

Assistent-coach Matthijs Reitsema en gelegenheidscoach Ane van Dijk , benadrukten dat er alleen hier gewonnen kon worden, als er met dezelfde intensiteit en focus gespeeld zou worden als vorige week tegen EiffelTowers Den Bosch.


Dat was niet dovemansoren gezegd en direct werd de angel uit de aanval van Den Helder gehaald door goed verdedigend werk, op zowel de pointguard en de center van Den Helder.


Na een zorgvuldige analyse van de thuiswedstrijd, tegen Den Helder, die op film was vastgelegd werden de twee bepalende spelers goed aan banden gelegd.
Daarnaast hanteerde ZZ, vaak de fast break, die meestal goed werden afgerond en dan ook nog eens de bekende bonussen opleverde. Ook vanaf de vrije worplijn werd er met scherp geschoten, iets wat voorheen ook nog wel eens problemen opleverde.


Met een driepunter van Wesley Groen, in de buzzer werd de eindstand op 60-93 bepaald. Opvallend was ook dat 6 van de 7 spelers in de dubbele cijfers zaten en dat was te herleiden aan het goede en felle teamspel.