Nieuwsbericht

Moeizame zege tweede team

28 februari 2011

LEIDEN - Zorg en Zekerheid 2 moest zondagavond aantreden tegen GOBA, één van de concurenten voor een plek in de Final Four aan het einde van het seizoen.

De ploeg uit Gorinchem, waar uit van was verloren kwam zwaar gehavend naar Leiden. Met slechts zes fitte spelers en de geblesseerde oud-Leidenspeler Bob de Graaff als zevende speler op de bank mocht dit geen probleem worden voor de thuisploeg. Maar Leiden deed er alles aan om het zichzelf moeilijk te maken en won uiteindelijk met pijn en moeite: 66-61.

 
De bedoeling was om fel over het hele veld te verdedingen en met snel spel de tegenstander kapot te spelen. Maar hier kwam niets van terecht. Het team speelde slap, zette geen druk in de verdediging en het tempo was zo traag dat Goba het allemaal prima vond. Daarnaast werden eenvoudige schoten van dichbij gemist. Na de eerste periode stonden de bezoekers 10-19 voor en het tweede kwart was aanvankelijk niet veel beter. Een kleine opleving en drie driepunters op rij van Rogillio Sewrattan zorgden ervoor dat Zorg en Zekerheid Leiden toch met een kleine voorsprong de rust in ging, 31-30.

  
Je zou denken dat het nu wel duidelijk was wat er moest gebeuren maar Leiden ging de tweede helft op dezelfde manier verder en GOBA stond aan het eind van het derde kwart dan ook verdient voor met 46-52. Heel even leek het erop dat de thuisploeg het nu eindelijk wél begreep en binnen een minuut stond het 51-52. Maar niet uitboxen, verkeerde beslissingen in de aanval en nog steeds makkelijke ballen missen zorgden ervoor dat de ploeg uit Gorinchem weer wegliep naar 51-57. De bezoekers waren echter moe en omdat Leiden nu eindelijk wel hard probeerde te verdedigen en snel wilde spelen werd het kwam het weer op 57-57 en even later 59-59. GOBA zat er nu helemaal doorheen, maar ZZ was nog niet in staat om de wedstrijd te beslissen. In plaats van de basket aan te vallen ging het team van buiten schieten, maar gelukkig zorgde een driepunter van Kevin Tjin A Koeng 50 seconden voor tijd voor de 62-59 en even later was het Rogillio Sewrattan die met zijn vierde driepunter de 65-59 op het bord schoot.


GOBA kon nog heel even iets terug doen maar uiteindelijk wonnen de Leidenaren met 66-61 en kwam het heel goed weg. Belangrijk was de overwinning wel,  want Zorg en Zekerheid Leiden 2 heeft nu net zoveel wedstrijden verloren als Groene Uilen en Red Giants, de nummers 3 en 4 en heeft een plek in de Final Four dus in eigen hand. Duidelijk is wel dat het de komende weken anders en beter moet. Komende zondag komt Cangeroes op bezoek. Een ploeg waar uit nipt van werd verloren in een periode dat het team veel blessures had. De wedstrijd begint komende zondag weer om 20.30.