Nieuwsbericht

U18 na rust dik langs EiffelTowers

28 februari 2011

LEIDEN - Na een wat rommelige voorbereiding staat zondagavond voor Zorg en Zekerheid Leiden U18 de thuiswedstrijd op het programma tegen EiffelTowers Den Bosch.

Het jonge bezoekende team van coach Milko van Schaik hield het één helft vol, (31-17) maar werd in de tweede helft van het veld geblazen.


De bezoekers openen de score, maar vervolgens loopt de thuisploeg van 0-3 naar 9-3. Eiffel sluit dan weer aan en van 9-9 is het 13-9 aan het eind van het eerste kwart.
Het tweede kwart ziet het er verdedigend redelijk uit aan Leidse kant, echter er wordt te individueel in de aanval gespeeld. Toch komt de ruststand op 31-17.


Kort na de rust plaatst Leiden een 19-0 run en is de wedstrijd gespeeld.  Een ieder krijgt volop de kans om te spelen en na drie kwarten is de stand opgelopen naar 63-26. Nog een keer proberen de bezoekers het (67-33), maar daarna vloeien de krachten bij Eiffel langzaam weg. Zorg en Zekerheid  Leiden schakelt nog een tandje bij en een 15-0 op het eind zorgt voor de ruime overwinning: 95-41.


Het U18 team kan zich nu gaan opmaken voor een moeilijke periode van vier wedstrijden. Daar zal aangetreden worden tegen achtereenvolgens WSC uit (nr3) , daarna thuis Rotterdam (nr2) , de week erna uit tegen Amsterdam (nr4) en vervolgens uit tegen Lokomotief (nr5).  De groep staat voor een zware uitdaging om te laten zien hoe ver men nu is.