Nieuwsbericht

U20 wint thriller van Eiffel

27 februari 2011

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden U20 heeft in een thrillerachtige wedstrijd met slechts één punt verschil van EiffelTowers Den Bosch gewonnen (87-86).

Eerder dit seizoen won de ploeg van coach Reitsema in Den Bosch met een verschil van liefst 23 punten, maar de ploeg van coach Sander van der Holst, heeft na veel trainingsarbeid (14 uur per week) en door een goed verloop in de competitie inmiddels wel de tweede plaats in de ranglijst bereikt en is eigenlijk al zeker van de final four.


Maar meteen na de start was duidelijk dat ZZ Leiden van plan was om de punten in eigen hal te houden. Er werd aan beide kanten fel verdedigd en ook aanvallend waren er vaak fraaie staaltjes basketball te zien. De gehele wedstrijd was het verschil nooit meer dan negen punten in het voordeel van Leiden. Zowel het eerste als het tweede kwart werden door Leiden gewonnen en bij de rust was het 54-47.


Na het derde kwart was het verschil slechts één punt, maar dan in het voordeel van EiffelTowers. Het mooiste werd eigenlijk voor de vierde periode bewaard, want toen kon het eigenlijk alle kanten op. Leiden liep uiteindelijk uit naar een voorsprong van zeven punten en met nog vier minuten op de klok. Het leek  gedaan, maar in basketball weet je het nooit en dus kwam de ploeg uit Den Bosch wederom terug in de wedstrijd.


Koen Grimbergen kon na een steal de wedstrijd definitief op slot gooien, maar maakte de keus voor een dunk, die jammerlijk mislukte. Gelijk daarop maakte hij ook nog een domme fout en werd het heel stil in de Vijf Meihal. Door een aanvallende fout van de tegenstander kon Wesley Groen voor twee vrije worpen naar de lijn en zorgde voor de eindstand.


Conclusie: een mooie en spannende pot basketball, van beide partijen, die soms negatief werd beïnvloed door het warrige fluiten van het scheidsrechterlijk duo.
Zorg en Zekerheid U20 heeft met deze overwinning bewezen ook van toppers te kunnen winnen door als team op te treden. Coach Jeroen Reitsema was na afloop dan ook zeer tevreden.