Nieuwsbericht

U20 weet weer wat winnen is

24 februari 2011

De midweekse uitwedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden U20 tegen Akrides in IJmuiden is in winst omgezet. Na een matige eerste helft werd er uiteindelijk met 60-90 gewonnen.

Na een serie van vier verloren wedstrijden, tegen alle ploegen uit de top en de subtop, hebben de junioren van Zorg en Zekerheid Leiden, weer eens van een overwinning kunnen genieten. Ging het in de eerste helft nog wat slordig en konden de mannen van coach Bert Samson nog de aansluiting houden, na de rust sloeg de equipe van Jeroen Reitsema toe.


Zonder de geblesseerde Don Rigters, maar met versterking van Juwan Simson, Sander Vos en Jerom Kok uit het U18 team van coach René Mulder, werd onder leiding van Kasper Averink  en Glenn Schijf (3 uit 3 driepunters) afstand genomen van Akrides.


Doelstelling was om de tegenstander onder de 50 punten te houden, maar om ook de jongelingen een kans te bieden, werd die niet gehaald.


Aanstaande zaterdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden om 15:00 uur thuis in de Vijf Meihal tegen EiffelTowers. Wederom een topper, maar uit in Den Bosch, eerder dit seizoen, was de ploeg van coach Reitsema veel beter dan zijn opponent. Met geloof in eigen kunnen en met een goede focus en inzet moet het dus weer mogelijk zijn om de punten in de Sleutelstad te houden.