Nieuwsbericht

Nieuwe nederlaag U16

22 februari 2011

LEIDERDORP – Met de goede uitwedstrijd tegen Woodpeckers van vorige week in het hoofd was er bij Zorg en Zekerheid Leiden U16  tegen Wildcats een sprankje hoop op de eerste overwinning in de tweede seizoenshelft.

Het goede nieuws, de terugkeer van een geblesseerde speler (Tycho Kievit), werd helaas overschaduwd door een nieuwe blessure (Iosto Fodde). Wel keerde een oude bekende terug in het team (Wesley Kikkert),  zodat nu met negen spelers aan de wedstrijd kon worden begonnen.


Helaas kon het goede spel van vorige week niet helemaal worden doorgezet. Hoewel ook de Nijmegenaren geen fantastische wedstrijd speelden, hadden zij toch een duidelijk fysiek overwicht waarmee ze de overwinning naar zich toe trokken:  59-80.


Het eerste en vierde kwart kon Leiden aardig bijblijven (14-19 en 13-17). In het tweede kwart werd in de verdediging de deur open gezet (14-28) en in het derde kwart bleef het team aanvallend ver achter (8-16).


Als iedereen zich beter aan de afspraken zou houden,  het hele team constanter  zou presteren en het zelfvertrouwen zou groeien kan er zo maar weer een wedstrijd gewonnen worden. De wedstrijd van volgend weekend is uitgesteld en daarna volgen twee zeer sterke tegenstanders uit Amsterdam: BC Apollo thuis en Harlemlakers uit. 


Scores: Mark Rasenberg  17, Alex van Gerrevink 10,  Rudi Haamke 6, Thomas Kruithof 6,  Wesley Kikkert 6, Ernes Mahmutovic 4,  Arend Raats 4 en Lars Kimpel 2.