Nieuwsbericht

U18 verslaat ook Almonte

22 februari 2011

EINDHOVEN - Zondagmiddag was daar de vierde wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden U18 in acht dagen tijd. Middels wederom een teamprestatie werd ook deze wedstrijd tegen Almonte in Eindhoven, na een 35-46 ruststand, in winst omgezet: 77-102.

Het begin was duidelijk voor de bezoekers, want van 3-14 werd de stand na 10 minuten  5-20 in Leids voordeel. Almonte krabbelde terug in de wedstrijd via drie driepunters tot 23-30, echter twee van dezelfde exemplaren gaven wat meer lucht bij de ruststand van 35-46.


Ook nu was de breedte van het team bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Daar waar de thuisploeg duidelijk zwakker werd bij wissels, was het Leiden dat de voorsprong verder uitbouwde naar 54-74 na drie kwarten.


Almonte gaf toen eigenlijk al op, want het laatste kwart werd door de thuisploeg plichtmatig uitgespeeld om de schade zo veel mogelijk te beperken.  Aan Leidse kant daar en tegen ging men door met goed samenspel en klonk de laatste zoemer bij 77-102.


De coaches Mulder en Vos waren te spreken over de vooruitgang die het team heeft gemaakt:  ‘Zeker met vier wedstrijden in zo’n korte tijd is het zaak dat je kunt terugvallen op het gehele team. Een ieder heeft wel eens een wedstrijd waarin het tegen zit. In deze groep wordt dat goed opgevangen door een ander lid van het team.’


Komende zondag staat de volgende uitdaging klaar. Leiden ontvangt dan EiffelTowers Den Bosch. Aanvang 18.30 uur.