Nieuwsbericht

Eerste zes spelers bekend

15 juni 2006

De eerste zes (Nederlandse) spelers voor het seizoen 2006-07 zijn bekend. Dit zestal zal worden uitgebreid met nog drie Nederlandse spelers en drie Amerikanen. Alwin van der Pluym is aangetrokken als assistent-coach.

De zes spelers die op dit moment een contract hebben getekend zijn:

SJORS BESSELING, 20 jaar (9-10-1985), 1.98 m., 98 kg, forward Begon zijn loopbaan op 12-jarige leeftijd bij The Jumpers in Den Haag. Drie jaar later vertrok hij naar Rotterdam, waar hij in de jeugdopleiding terecht kwam. Werd met de kadetten en de junioren van Rotterdam Basketbal kampioen van Nederland en speelde twee seizoenen in het eerste team. Daarna ging hij naar Tulip Den Bosch. Het afgelopen seizoen hield hij zijn conditie vast bij Jumpers in Den Haag.

JEROEN VAN DORP, 21 jaar (20-11-1984), 1.93 m., 95 kg, guard/forward Begon op 7-jarige leeftijd bij Blitz in Voorschoten. Hij bleef die club trouw tot het einde. Speelde met Blitz in de eredivisie junioren en eerste divisie en kwam na het opheffen van de vereniging naar BS Leiden. Daar haalde hij met de junioren de Final-4 en speelde een seizoen in de eerste divisie. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het tweede team van Rotterdam Basketbal.

MATTHIJS ROYÉ, 21 jaar (7-12-1984), 1.94 m., 90 kg, forward Maakte zijn eerste punten als junior bij BV Amsterdam en speelde daarna in de eerste divisie bij US. De afgelopen drie seizoenen droeg hij het shirt van Demon Astronauts, waar hij in de junioren en het tweede team (promotiedivisie) speelde.

MICK BURGER, 21 jaar (4-8-1984), 1.92m., 91 kg, guard/forward Zijn roots liggen bij Onze Gezellen in Haarlem, waar hij als 7-jarige begon. Op zijn 16e verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij eredivisie junioren speelde bij Astronauts. Hij werd jeugdinternational en speelde promotiedivisie met het tweede team van Astronauts. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Omniworld in de eredivisie, waar hij in 24 van de 26 wedstrijden gemiddeld ruim 17 minuten maakte.

EDWIN ENGELHART, 30 jaar (18-2-1976), 1.93 m., 109 kg, forward Begon als heel jong met basketball. Vanaf zijn 6e jaar zat hij in het Donar Kids Project in Groningen. Hij bleef bij de club en speelde van 1993 tot 1997 in het eerste team in de eredivisie. Daarna kwam hij (ook in de eredivisie) uit voor Assen, Werkendam en weer Assen. Zijn volgende clubs waren Orca’s op Urk en de laatste drie seizoenen MSV in Noordwijk.

KEVIN TJIN-A-KOENG, 19 jaar (7-2-1987), 1.84 m., 80 kg, guard Talent uit de eigen kweekvijver van BS Leiden. Begon overigens bij The Jumpers in Den Haag, maar kwam als adspirant over naar de club, waarmee hij nu de eredivisie in gaat. Zijn speeltijd in het eerste moeten afdwingen en komt daarnaast in het tweede team (promotiedivisie) uit. Is geselecteerd voor de nationale ploeg onder/20, maar zal mogelijk door een schouderblessure het EK in Portugal deze zomer missen.

ALWIN VAN DER PLUYM, 30 jaar (1-3-1976), assistent-coach
Is ondanks zijn leeftijd al tien jaar actief als coach. Begon bij de vrouwenafdeling van Den Helder, waar hij met name de kadetten en de adspiranten deed. Was vervolgens een jaar teammanager bij het tweede team van Amsterdam en keerde als coach – nu van de junioren jongens met samen met Erwin Hageman – terug in Den Helder. Na een jaar Hoofddorp kwam hij terecht in Rotterdam, waar hij de afgelopen drie seizoenen de junioren coachte.