Nieuwsbericht

Tweede wint in Amsterdam

20 februari 2011

AMSTERDAM - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden won zondag na een slechte eerste helft in de hoofdstad met 64-80 van het tweede team van Amsterdam. Door deze overwinning blijft het team volop meedoen in de strijd om een plek in de Final Four aan het einde van het seizoen.

De Leidenaars staan weliswaar zevende, maar hebben net zo veel wedstrijden verloren als de nummers vier (Hoofddorp) en vijf (Red Giants) en maar één wedstrijd meer dan nummer drie Groene Uilen.

 
Het jonge Amsterdamse team moest het al doen zonder oud-Leiden speler Mick Burger die geblesseerd toe moest kijken, maar daarnaast waren drie spelers in Den Bosch bij het eerste team van Amsterdam aanwezig. Deze drie spelers kwamen na de wedstrijd in Den Bosch nog snel naar Amsterdam voor de tweede helft, maar de eerste helft had de thuisploeg slechts de beschikking over zeven spelers.


En of er daardoor sprake was van onderschatting, feit was dat de Leidse ploeg heel slecht aan de wedstrijd begon. Verdedigend was de één-tegen-één verdediging heel slecht, was de rotatie er niet en als dat wel een keer goed ging dan mocht de thuisploeg te veel aanvallende rebounds pakken. Aanvallend was het slordig en in plaats van de basket aan te vallen of het inside te zoeken bleef Zorg en Zekerheid Leiden van buiten schieten. En aangezien de schoten niet echt vielen had het team dus ook aan die kant van het veld een probleem. Gevolg: een 36-31 achterstand bij de rust. In de kleedkamer was het iedereen duidelijk dat het de tweede helft anders moest.


Zorg en Zekerheid begon dan ook heel anders aan de tweede helft en plaatste gelijk een 12-0. Op dat moment kwamen ook de drie spelers uit Den Bosch binnen, maar het inbrengen van deze spelers maakte niet veel uit. Leiden ging goed verder, won de periode met 28-12 en ging dan ook met een 48–59 voorsprong het laatste kwart in. Hierin kwam het niet meer in gevaar en uiteindelijk werd het 64-80.


Komende zondag komt GOBA, een van de concurrenten voor een plek bij de beste vier op bezoek in de Vijf Meihal. De wedstrijd begint om 20.30. Duidelijk is dat Zorg en Zekerheid 2 dan anders aan de wedstrijd moet beginnen, al zal er van onderschatting deze keer geen sprake zijn aangezien er eerder in Gorinchem nog ruim werd verloren.

 
Scores: Dave Conrad 24, Youri van der Linden 14, Rogillio Sewrattan 10, Jard Schuit 10, Bart Constandse 8, Jerome Hoste 7, Wouter Breel 3, Wesley Groen 2, Raoul Swagerman 2