Nieuwsbericht

U20 verliest bizar duel

20 februari 2011

LEIDEN - Werd het eerste kwart met 19-5 tegen Magixx playing for KidsRights overtuigend gewonnen en speelde het team van Zorg en Zekerheid Leiden U20 bij vlagen geweldig basketball, daarna werd het tweede kwart verloren met 22-5, met een totaal ander Leiden.

Voor de neutrale kijker was het niet te begrijpen, maar zeker ook  niet voor de staf van de junioren. Ineens leek het wel of iedereen nerveus werd van deze goede start en leek het er daarna ook op of de basket bij Magixx was dichtgespijkerd.


Aan beide kanten werd er prima verdedigd en met name de lange mannen uit Nijmegen werden zeer goed aan banden gelegd. Bij Zorg en Zekerheid Leiden viel het goede spel van Don Rigters op, die een aantal keren zeer goed doorkwam.


Het derde kwart werd weer gewonnen met 20-10 en toen leek het er op dat de mannen van de gebroeders Reitsema voor een verrassing zouden gaan zorgen.
In de laatste periode ging het in het begin nog gelijk op, maar door een aantal slordige aanvallen, met daaruit voortvloeiende slechte schotkeuzes, was het uiteindelijk Magixx, met oud NBA-er Geert Hammink op de bank, dat met de eer ging strijken. Eindstand 59-64.


Donderdagavond werd er ook in Amsterdam verloren van Apollo (83-77), maar daar wilde Reitsema het eigenlijk niet meer over hebben. Alleen dit: ‘Het is makkelijk om regelmatig de scheidsrechters de schuld te geven als je verliest, maar wat er afgelopen donderdag is gebeurd, is te schandalig voor woorden. Zelfs Patrick Faydherbe, de coach van Amsterdam, vond dat Leiden onrecht was aangedaan. Maar wat koop je daarvoor?’