Nieuwsbericht

U18 wint tweede duel in weekeinde

13 februari 2011

LEIDEN - Zondagmiddag, amper 24 uur na de gewonnen wedstrijd in Weert, trad Zorg en Zekerheid Leiden U18 aan tegen het stugge ZAC Landstede uit Zwolle.  Na 33-25 bij rust had de thuisploeg de langste adem: 62-47.

Het begin van de wedstrijd was veel belovend voor het Leidse team. Na tien minuten waren alle tien de spelers al gebruikt aan de kant van de thuisploeg en was het 26-14. In het tweede kwart werd er veel minder gescoord. Dit kwam niet omdat er zo goed verdedigd werd, want zelfs open kansen werden aan beide kanten eenvoudig gemist. Wellicht kwam het doordat beide ploegen al een wedstrijd in de benen hadden , want Zwolle won dit kwart met 7-11.


In de tweede helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht tot 39-35, waarna het Leiden was dat een klein gaatje wist te maken (50-37) bij het ingaan van het laatste kwart.  Zowel inside als van buiten gaat het dan eindelijk lopen, waarbij de thuisploeg het na 62-40 verder wel gelooft.


De eindstand wordtj 62-47 en Zorg en Zekerheid Leiden zal hopelijk gewend zijn aan het spelen van twee wedstrijden in een weekeinde, want komende zaterdag neemt de ploeg het thuis op tegen WCAA Giants en op zondag is er de uitwedstrijd tegen Almonte in Eindhoven.